Kaikki tiedotteet

Kausi ja Toukohousut päätökseen

31.05.2024

Ossi Tauriainen voitti "leikkimielisen" Toukohousujen finaalin. Leikkimielistä kisassa oli suuret tasoitukset, etenkin rekisteröimättömille ja väärällä kädellä heittäneille. Kisassahan sai valita, kummalla kädellä heitti. Yleisestikin leikkimieli on kaukana, kun numerolappu rintaan asetellaan. Niin nytkin. Erikoista finaalissa oli myös se, että keilahallin kaikilla radoilla oli eri hoito. Se ei kuitenkaan ihmeemmin sotkenut kenenkään peliä. Tulostaso oli melko kohtuullista. Mukavaahan tässä koitoksessa oli se, että kaikki finalistit pääsivät toiseen, shootout, vaiheeseen. Olli Rantala lähti finaalissa ensin heitetyn neljän sarjan jälkeen piikkipaikalta shootoutiin. Itse shootoutissa Ossi Tauriainen osoitti hurjaa kevätkuntoaan ja oli suvereeni heittämässään kahdessa sarjassa. Kisa keräsi hyvin osanottajia ja alkukilpailun viimeisenä päivänä loppukilpailuun raivasi tiensä ikinuori Teuvo Valtoaho. Tepu on kehittynyt kauden aikana hyvin ja ansaittu finaalipaikka hänelle. Tämän kaltaisia kisoja on varmaan syytä järjestää tulevaisuudessakin, kaikenkaikkiaan hyvin mielenkiintoinen formaatti. Tulokset löytyvät tästä.

 


Toukohousujen finalistit

29.05.2024

Historian ensimmäisen Toukohousujen alkukilpailu on keilattu ja huomenna on aika ratkaista tämän leikkimielisen kilpailun voittaja. Alkukilpailun kilpailusuoritusten määrä pääsi yllättämään järjestävän tahon totaalisesti. Suorituksia vajaiden aukioloviikkojen aikana kertyi yli sata! Kiitos kaikille alkukilpailuun osallistuneille.

Huominen finaali keilataan alkukilpailun 8 parhaan kesken niin että ensin jokainen keilaa 4 sarjan sijoituspelin ja tämän jälkeen lopulliset sijoitukset ratkaistaan shootoutissa.

Finaalistit poimittiin alkukilpailun neljästä kategoriasta: 2x3, 3x3, 4x3 ja 6x3 sarjaa ja he ovat:

Klo 16.00
3x3 sarjaa: Paavo Löppönen ja Marko Sinkkonen
4x3 sarjaa: Tuomo Lötjönen ja Olli Rantala

n. 17.30
2x3 sarjaa: Ossi Tauriainen ja Jari Joronen
6x3 sarjaa: Teuvo Valtoaho ja Antero Neuvonen

Finaalia saa toki myös tulla katsomaan!

Alkukilpailun tarkemmat tulokset näet klikkaamalla TÄSTÄ!


Toukohousut

29.04.2024

Kauan pyydetty, kauan odotettu kilpailu nyt täällä meidän hallissa. Kaikille avoin, ei tarvitse olla rekisteröitynyt, ei tarvitse olla Suomen kansalainen, voi olla kuka tahansa! Tehdään yhdessä hirmuinen ihme ja osallistutaan ennätysmäärin tähän kilpailuun! Tasoituksetkin ovat mitä ilmiömäisemmät, sekään ei voi olla este osallistumiselle. Toki voit tulla heittelemään ilman kilpailemistakin. Halli auki toukokuussa ti, ke, to. Tällä viikolla toki ihan normaalisti miinus Vappupäivänä kiinni. Ilmoitus kisasta löytyy, tiedätte mistä. 


Arto Kosonen hallitsi Kevätkisan finaalia

28.04.2024

Valitettavasti toimittaja ei ollut paikalla finaaleissa, joten arviot on tehty tulosten perusteella. 

Kevätkisa alkoi erällä, missä oli alkukilpailun 4:n parhaan tuloksen heittäneet. Siinä parasta vauhtia heitti Paavo Löppönen. Jari Joronen kamppaili viisi sarjaa, mutta rankka viikonloppu oli vienyt voimat ja viimeinen sarja oli väsyneen miehen taistelua. 

Toiseen erään astelivat alkukilpailun sijoilla 5-8 olleet pelimiehet. Pojat tiesivät paljonko piti heittää, mutta eivät pystyneet tällä kertaa kärkitulosta nappaamaan. Jotain oli kuulemma jäänyt viimeisissä ruuduissa. No, niinhän niitä aina tuppaa jäämään itsekullakin.

Viimeiseen erään oli valikoitunut alkukilpailun kahdeksan ulkopuolelle jääneet 3x6 sarjan neljä parasta. Siinähän erässä aloitettiin kovilla sarjoilla tiedostaen, että on helpohko nakki ottaa kärkisija etenkin kun tasoituksen olivat hyvällä tasolla. Kävi kuitenkin niin, että alussa kiiruhtaneet hyytyivätkin loppua kohti. Sitä vastoin Arto Kosonen tiedosti tilanteen ja laskelmoi omat askelmerkit voittotulos mielessä. Alku rauhallista tekemistä, mutta lopussa riittävää hermojen hallintaa ja suhteellisen ylivoimainen voitto Kevätkisassa. Onnea Aatsi!

Normaalisti keilahalli hiljenisi tämän turnauksen jälkeen. Taloudelliset haasteet kuitenkin pakottavat pitämään hallin auki myös toukokuussa. Toivotaankin, että mahdollisimman moni jakaisi huolemme ja tulisi keilaamaan myös näin kesän kynnyksellä! Pieni epävirallinen kilpailukin on järjestetty. Tulkaa hikoilemaan kanssamme! 


"Huippumalli haussa" jäsen vei kauden viimeisen Kausikisan voiton

23.04.2024

Kauden kolmas  Kausikisan finaali heitettiin Simpeleen keilahallissa tiistai iltana. Kahdeksan eniten pisteitä kerännyttä kausikisalaista oli ripoteltu kahteen finaalierään. Ensimmäisessä erässä heitti Löppönen, Tauriainen, Torikka ja Marko Sinkkonen. Periaatteessa nimien kertominen riittäisi tuosta erästä.  Sanottakoon kuitenkin myös se, että kaatojen saaminen oli yleisin ongelma tässä erässä. Joku ei saanut oikein paljon ja jollakin sitten kaadot eivät sattuneet pitkiin jonoihin. Aika tussu koko erä. 

Toinen erä oli tietenkin luonnostaankin kovatasoisempi. Olihan he rohmunneet pisteitä eniten. No, oli siinä pari vaihdostakin henkilöissä, mutta mitäpä näistä. Mika Sinkkonen kamppaili hienosti ensimmäisen sarjan kärjen mukana, mutta sitten vähän hiipui. Jos ensimmäisessä erässä kaadot olivat tiukassa, niin tässä erässä niitä mätettiin olan takaa. Myös tyhjiä tehtiin, mutta kaadot tällä kertaa oli niin runsaslukuisia että ei mitään väliä. Jylhän veljekset etenkin välttelivät paikkoja. Äärimmäisen pitkät kaatojonot kantoivat kuitenkin. Jarkko olikin ihan hurja. Mutta jokaiselle hevoselle löytyy ajaja. Niin nytkin. Varsin maltillisia tuloksia kauden aikana heitellyt Jari Joronen oli löytänyt jostakin hirmuvireen. Asiaa pohdittiin mediatiloissa porukalla. Selvisikin, että Jarilla kun on joutoaikaa, niin hän on aloittanut myös mallinuran. Lauantaina hän steppailee paikkakunnan kovimmassa muotinäytöksessä. Sen tuoma itsevarmuus näkyi illan suorituksessa. Oliko askelissa catwalkeilta tuttuja ristiaskeleita? Itsevarmuus oli löytynyt ja Jari komeili tuloslistan keulilla. Jos Jari valitaan suuren muotigaalan seksikkäimmäksi miesmalliksi ja vielä sunnuntaina voittaa Kevätkisan, ei ole epäilystäkään vuoden simpeläisen pokaalin pysymistä samassa osoitteessa toisenkin vuoden. Hänen vaimonsahan on hallitseva simpeleläinen. Jari keilasi myös Kevätkisassa alkukilpailun kakkoseksi. 

Lopuksi sanottakoon, että menkää/tulkaa katsomaan lauantaina muotishowta ja sitten sunnuntaina keilahallille finaalia! Kiitos kaikille viikkokilpailuihin osallistuneille ja onnea kaikille! 


Muistokisa

03.03.2024

Tänään keilattiin Simpeleen keilahallissa Esko Melartin memorialin loppukilpailu. Kisa oli järjestyksessään viides. Eli on vierähtänyt jo kotvan aikaa siitä, kun Esko ei enää ole keilannutkaan meidän maallisten kanssa. Tänään hallilla oli poikkeuksellisen harras tunnelma. Jokaisen kolmen finaalilähdön alkajaiseksi vietettiin, aiemmin tällä viikolla menehtyneen, Harri Vuorelan muistolle hiljainen hetki. Kova ikävä ja kaipuu on keilayhteisöllä Hapea. Hape oli rahastonhoitaja liitossamme. Hape oli myös ennenkaikkea monitoimimies. Hän teki hallilla niin rakennus- kuin myös koneteknisiä asioita ja kaikkea muutakin. Hän toimi hallinhoitajana tarvittaessa. Lyhyesti sanottuna hän teki mitä halusi, muut tekivät mitä pystyivät. Ja nimenomaan teki. Suuri suru on nyt jäljellä ja tietenkin upeat muistot. Lepää rauhassa, Hape, myö yritetään pitää halli pystyssä! Koko keilaväki ottaa osaa myös omaisten suruun. Kiitos, Harri! 

Loppukilpailu käytiin totutusti kolmessa erässä. Hieman erilaisuutta toi erien järjestys. Joskus on tuntunut, että tietyistä eristä tulevat aina menestyjät. Niinpä muutettiin vanhoja kaavoja. Tällä kertaa ensimmäisessä erässä heittivät alkukilpailun neljä parasta. Odoteltiin, että kovaa mennään ja ratkaisu tapahtuu jo ensimmäisessä erässä. Kuuden sarjan jälkeen näin myös totisesti näytti, sillä Jarkko Jylhä tykitti taululle 1351 (6). Jarkko on ollut viimeviikkoina hyvässä vedossa. Lähes jokaisena viikkona kärkimies viikkokisoissa. Kauko Seppänen heitti toiseksi tässä vaiheessa. J-P. Torikalla ja V-M. Kivilahdella ei ollut tänään paras päivä. Toiseen erään astelivat alkukilpailun sijoille 5-8 asettuneet keilaajat. Siinä Paavo Löppönen aloitti jahtaamaan Jarkkoa. Jahtasi muutkin, mutta tänään Paavo oli eri Paavo kuin viime viikkoina. Jostakin oli mies saanut sisäisen rauhan ja kaatoja tipahteki mukavaan tahtiin. Lisäksi vain yhden missin ("hyvästä lippikuvasta") ja neljä reikää auttoivat saamaan keilahallin skriinille kirjoitettavaksi tuloksen 1352. Siis pinnalla ohi Jarkon. Ossi Tauriainen teki kovahkon loppukirin ja se riitti erän kakkoseksi. Jukka Oikari ei saanut hänelle tutuksi tullutta loppukiriä ja Mikä Sinkkonen voitti reikäkilpailun, tehden niitä yli oman tarpeen. Antero Neuvonen, vuoden juniori, olisi ollut tässä erässä, mutta ylävartalovamma esti tämän (lasketaanhan käsi ylävartaloon?). 

Kolmanteen erään oli tällä kertaa laitettu alkukilpailussa 3x6 sarjan parhaiten selvittäneet. Kisa ei todellakaan ollut taputeltu, kun tiedettiin näiden miesten meriitit ja osittain kokemuskin. Ikinuori, Leviltä vauhtia hakenut, Jari Joronen heitteli kuin nuorena konsanaan. Reilua paria tipahteli sarjaan kuin sarjaan. Paitsi viidenteen sarjaan. Se tiputti Jarin käytännössä kultamitalikamppailusta. No, ihmeellä olisi vielä voinut voittaakin. Ihmettä ei nähty. Vili Valtonen tiedettiin vaaralliseksi kisaajaksi. Hänellä oli tänään vaikeuksia saada kaatoja. Omien puheitten mukaan heitossakin oli vähän vikaa. Tällä kertaa ei ollut Vilin päivä. Eikä myöskään ollut Marko Sinkkosen päivä. Hänellä oli paikkopelissä aavistuksen haparointia. Täytemiehen paikan täytti Mauri, tämä kaikki matkat hiihtävä (jos joukkueeseen valitaan) salskea Änkilän lahja keilailulle. 

Kilpailun jälkeen lehdistötilaisuuteen saapunut kilpailun voittaja, Paavo Löppönen, kertoili päivän tapahtumista: " Aamulla tarvitsin omaa aikaa ja lähdinkin pilkille. Tarkoituksella jätin saaliin pieneksi, olihan tarkoitus vain rauhoittua. Tiesin, että tulee olemaan tiukka päivä hallilla koska Hape oli niin läheinen. Hapen kuva ja kynttilä auttoivat keskittymään. Viime viikot on ollut heikkoa keilaamista. Tänään oli toisin. Olen varma, että tänään minua johdatteli suuremmat voimat! Olen ikuisesti kiitollinen Hapelle ystävyydestä ja eritoten hänen ainaisesta auttamishalusta. Kiitän myös monista yhteisistä keilareissuista. Omistan tämän voiton ehdottomasti sinulle, Hape!" 

Näin on Esko Melartin memorial 5 käsitelty loppuun, tulokset totutusti tuloksissa. 


Esko Memorial viidennen kerran

15.01.2024

Tänään aloitettiin Simpeleen keilahallissa Esko Melartin Memorial 5. Kisassa on varsin paljon jännitystä, kun radoille odotetaan saapuvaksi runsas määrä keilaajia ympäriä Suomea. Avauspäivä onkin saatu päätökseen ja tulostehtailu alkoi heti. Pakkaskaatojen kärkikaksikko ehtikin jo radoille ja he nappasivat kärkisijat nytkin. Luonnollisesti samassa järjestyksessä kuin silloinkin. Suuri jännitys onkin, pystyykö Veli-Matti Kivilahti valloittamaan tämänkin kisan. Jos pystyy, kyseessä olisi äärimmäisen harvinainen SimpeleTripla. Hänhän on voittanut kauden kaksi aiempaa erikoiskisaa. Toivotaan kaikille paljon hienoja hetkiä radoillamme! Olosuhde on keilaajaystävällinen! Tulkaa Simpeleelle! Pakahdumme onnesta, jos teitä tulee hurjan paljon! 


Kivilahti kävi hakemassa vauhtia Helsingistä

07.01.2024

Pakkaskaatojen finaalin ensimmäisessä vaiheessa heittivät alkukilpailusta 3x6:n sarjan perusteella finaaliin päässeet. Perjantaina, alkukilpailun viimeisenä päivänä, paikan lunastivat finaaliin Antero Neuvonen ja Veli-Matti Kivilahti. Anterosta on ylisanoja kerrottu ennenkin. Sen verran vielä haluan mainita, että Antsa on erittäin lupaava nuori seniori. Kilpailuhommelit mies aloitti vasta tällä kaudella ja nyt jo finaaleissa vakiovieras.

Finaalissa luultiin, että siellä on kaksi väsynyttä miestä. Puoliksi oltiinkin oikeassa. Marko Komu Sinkkonen oli antanut työnantajalleen yövuoron merkeissä niin paljon hyvää, että sitä ei enää riittänyt finaaliin. Väsynyt mies tulee vielä, kunhan saa nukkua yönsä vaimon vieressä. Toinen väsyneeksi luultu olikin pirteyden perikuva. Veli-Matti Kivilahti on viettänyt aikaa viime aikoina keilapallojen kanssa vähintään yhtä paljon kuin vastavihityn vaimon kanssa. Eilen Veli-Matti kävi valloittamassa Ballmastersin, siinä onnistumatta. Tänään hän ei jättänyt mitään sattuman varaan. Oikeat pallon valinnat ja hyvät eväät siivittivät äijän hirmuiskuun. 1391 puhtaalla heitti jauhot ja hiivatkin muiden suihin. Antsa Neuvonen heitti ensikertalaiseksi miehen lailla. 1125 on hyvä tulos puhtaalla tälle vielä ehkä vähän untuvikolle. Jussi-Pekka Torikka ei valitettavasti päässyt paikalle finaaliin. 

Toisessa erässä oltiin sitä mieltä, että ei taida olla mahdollisuuksia Vellun tulokseen. Oikeassahan siinä oltiinkin, vaikka kosmeettisesti alussa Paavo Löppönen, hyvällä alulla, piti toivoa yllä. 1371 hän heitti, mutta etenkin tasoitusten jälkeen eroa kilpailua johtavaan lähes sata pinnaa. Lappeenrannan lahja tähän finaaliin oli Janne Rautio. Hänellekin ensimmäinen visiitti Simpeleen finaaliin ei tuottanut ilon hetkiä kovinkaan paljon. Jari Joronen tuskaili kaadottomia hetkiä. Kauko Seppänen heitti tasaista peliä pitkin iltaa. Tai ei se ehkä tasaista ollut, mutta heitti kuitenkin. Muutama misukka ehkä liikaa pilasi,  vieläkin paremman, tuloksen. Pikkupari kuitenkin. Kaku on vakiokävijä Simpeleellä ja myös vakiokasvo finaaleissa. Sanoisin, että aina vaarallinen velmu Punkaharjulta.

Kolmas erä oli ladattu alkukilpailun neljällä yli 1400 heittäneillä. Mukana Jylhän veljekset sekä alkukilpailussa 300 heittänyt Olli Rantala. Nelikon täydensi entinen jalkapalloilija, Ossi Tauriainen. Tältä nelikolta odotettiin paljon, mutta vähänlaisesti saatiin. Todettiinkin erän jälkeen, että niin yleisö kuin keilaajatkin olivat pettyneitä. Onnellisin  oli nimensä mukaisesti Onni-koira, ei huolet häntä painanut. 

Kisan voittaja siis Veli-Matti Kivilahti, onnea hänelle! Ansaittu voitto! 

Kiitos kaikille kisaan osallistuneille! Suorituksia tuli toista sataa hyvän loppukirin ansiosta. Seuraavaksi alkaa viides Esko Melartin memorial. Siinä vähän keli vaihtuu ja mielenkiintoa lisää uudet keilat. Tulkaa kaikki Simpeleelle keilaamaan ja kokemaan kaksirataisen keilahallin romanttinen ilmapiiri! 


Olli Rantala 300

20.12.2023

Snaken Olli Rantala heitti elämänsä ensimmäisen kolmesatasen tänään Simpeleen keilahallin kakkosradalla! Tämä oli kauden ensimmäinen täydellinen sarja Simpeleen hallissa. Ollin heitot kyseisessä sarjassa pysyivät syvällä taskussa. Ei epäilystäkään yhdessäkään kaadossa. Kolmesatanen oli kilpailun kuudes sarja, tulosta yhteensä 1257. Hurjasti onnea Ollille! 


Perinteitä ei noudatettu

04.12.2023

Simpeleen Keilaajien mestaruudet ovat tiettävästi aina ratkaistu suoraan loppukilpailuna. Siis kahden erillisen viikkokilpailun yhteistuloksella. Tänä vuonna ei kunnioitettu perinteitä, vaan sitä vastoin muutimme kilpailumuotoa kunniahimoisesti erilaiseksi. Alkukilpailu oli entisenlainen, kaksi viikkokisaa. Siitä sitten molempiin sarjoihin, A-sekä B-mestaruus, karsittiin neljä parasta pallon pyörittäjää finaaliin. Naisten mestaruuden oli jo aiemmin varmistanut Terhi Savikurki. 

B-finaaliin saatiin dramaattinen tieto jo ennen tätä päivää. Alkukilpailussa neljänneksi sijoittunut Harri Anttila piti, vielä tällä kertaa, työasioitaan finaalia tärkeämpänä. Hänelle siis ansaittu pronssipalkinto. Mika Sinkkonen heitteli haamuHarria vastaan ja etsiskeli pelipaikkoja pari sarjaa ja kumarsi finaalipaikan Ilman ainuttakaan hikikarpaloa. Toisessa parissa kohtasivat Tuomo Lötjönen ja Antero Neuvonen. Jatkoon pääsyyn vaadittiin kaksi sarjavoitto. Heidän peli sujui ensimmäisessä sarjassa hyvinkin tasatahtiin, vain piste erotti heidät Antsan hyväksi. Toisessa sarjassa oli molemmilla myös etsikkoaikansa. Tällä kertaa Antsa käytti ne tehokkaammin ja tämä ikinuori, vuoden tulokas, lunasti itselleen lipun kauden kohokohtaan, suureen finaaliin. 

Tämän jälkeen lavalle asteli A-mestaruuskandidaatit. Nämä neljä huikeaa urosta tulisi ratkaisemaan kaksi lopulliseen finaaliin menijää. Jylhän veljekset ovat viime viikkoina esittäneet kotihallissa hienoa peliä ja siksi tätä kaksikkoa pelkäsivät kaikki. Mutta, korona niminen vieras olikin käynyt Juhon luona ja hän oli vielä puolikuntoinen. Valitettavasti Paavo Löppönen ei tällä kertaa tuntenut armoa häntä vastaan heittäessä. Kaksi niukkaa sarjavoittoa sai hän. Tämä tuskin olisi onnistunut mikäli Juholla olisi ollut voimia edes 60%:a normaalista. 50%:a ei riittänyt ja Paavo luikki finaaliin. Toisessa parissa kilpailivat alkukilpailun ykkönen Jarkko Jylhä sekä nelonen Ossi Tauriainen. Ensimmäinen sarja Jarkolle, loppujen lopuksi aika puhtaasti. Toiseen sarjaan Ossi alkoikin keilaamaan, kuten Pitkäjärven sulttaanin kuuluukin. Kaatoja kaatojen perään ja lopulta taululla seisoi kaksijapuolisataa. Siihen ei Jarkko voinut muuta kuin ihmetellä, että mikä ihmeen ukko tämä on. Tarvittiin kolmas sarja. Ossi oli hurmiossa ja sarja vielä hurjempi kuin edellinen. Jarkko teki mitä teki, mutta ei riittänyt. Ossi finaaliin. 

 Finaalitapahtuma oli järjestetty niin, että suurin kliimaksi oli tietenkin ihan lopussa. Molempien sarjojen kaksi parasta yhtä aikaa radoilla. Alkoi kaatojen, paikkojen sekä tietenkin myös tyhjien teko. B-mestaruuskilpailussa Mika ja Antero näennäisesti taistelivat tasapäin, Mikan viedessä kuitenkin molemmat sarjat. Antsalla oli hetkensä, mutta hänen lyhyt kokemus tiukoista paikoista ei aivan riittänyt mestaruuteen, minkä vei Mika. A-mestaruus taistossa Paavo aloitti maailmanennätysvauhtia. Sitä kesti kymmenen heittoa, sitten jäi kymppi. Ossihan jatkoi upeaa peliään taustalla vaikkei sarjavoittoon saumoja ollutkaan. Toiseen sarjaan Paavo lähti maha täynnä ja lopputulos siinä ansaittu rökälevoitto Ossille. Ratkaiseva kolmas sarja alkoi Paavon lievällä otteella, minkä hän sitten menetti Ossille. Lopussa kuitenkin Pate sai muutaman kaadon ja Ossilla jöpötti vähän enemmän keilat pystyssä. Paavolle siis mestaruus erittäin tiukkojen vaiheiden jälkeen. 

Tällä kertaa saatiin myös voittajilta lyhyet haastattelut. Mika kertoi, että illan mittaan oli muutama huono heitto. Tulevaisuuden suunnitelmista hän valoitti sen verran, että ihan kotimaassa loppukausi pelaillaan. Punkaharjulta lähtee hakemaan ensi viikolla perussuoritusta. Toinen voittaja Paavo oli silmin nähden liikuttunut menestyksestä ja fanijoukkojen kannustuksesta. Hän sanoi, että on hyvin vaikea voittaa näitä mestaruuksia tämmöisessä joukossa. Palloja hän oli käynyt päivällä hoonaamassa, sekin varmaan auttoi tänään. Lopuksi molemmat mestarit ilmoittivat jymyuutisen: kumpikaan ei lähde, työesteisiin vedoten, tavoittelemaan vuoden vaihteessa kilpailtavan Ball Masters-turnauksen kärkisijoja.

Loppusanat:

Uskoisin, että tämä kilpailuformaatti tuli jäädäkseen. Kiitos kaikille! 


Kel Onni on, ni tyytyväinen pittää olla

28.11.2023

Kinkkukuppi Simpeleen keilahallissa on varma joulun odotuksen merkki. Tänään käytiin taas tiukka kisa lihan himoisten keilaajien kesken. Kisaanhan oli luotu jo ennakkoon mielenkiintoa olosuhteen muodossa. Käytössä oli Hyvinkään keilahallista kopsattu Harmistus Openin keli. Täysin tasainen rasvaprofiili toi haasteita kaikille, toisille enemmän ja toisille vähemmän. Höperöt kuitenkin saatiin järjestettyä paremmuusjärjestykseen. Osanottajia kisassa oli 17.

Kilpailu käytiin siis cup-muotoisena, eli voitolla jatkoon. Parit arvottiin. Kilpailun voitti Onni Kemppinen. Jonkun mielestä jopa yllättäen. Onni raivasi tieltään ennen finaalia Paavon, Hannun sekä Jarkon. Finaalissa hän löylytti Maurin. Maurin tie finaaliin vaati voitot Terhistä, Jarista sekä Markosta. Eli molemmat todellakin ansaitsi finaalipaikkansa, voittoja he napsivat kestomenestyjistä kuin myös nousevista tähdistä. Useat pelit ratkesivat vasta viimeisissä ruuduissa, muutamat pelit jopa vain yhden pisteen marginaaleilla. Kolmanneksi kisassa sijoittuivat Jarkko sekä Marko. 

Taas nähtiin kinkkukupin luonne. Arvaamattomuus. Ilomielin ja herkistyneenä onnittelen Onnia. Hän on voittonsa ansainnut ja on mukava saada hänelle onnistuminen. Onni on sinnikkäästi harjoitellut ja pysynyt mukana tässä meidän ratkiriemukkaassa seurueessa ja nyt tuli kruunu. Se on oikeasti tärkeä asia meille kaikille. Onnittelun sijaan sanonkin mieluummin, Kiitos Onni! 

Meillähän on tämä joukkio hyvin pieni, mutta aktiivinen sekä muutenkin mukava. Silloin tällöin joukkoon tulee, Luojalle siitä kiitos, myös uusia henkilöitä. Viime kaudella oli nähtävissä erään pariskunnan voimakas kiintymys keilailu-urheilua kohtaan. Tällä kaudella he sitten liittyivät Simpeleen valtaseuraan, Snakeen. Nyt he viikottain heittävät jo kilpailuita. Tänään he osallistuivat elämänsä ensimmäiseen kinkkukuppiin. Lisäksi he ovat meidän ylivoimaisesti  aktiivisimpia harrastajia myös monissa lähiseudun sekä myös kauempienkin hallien radoilla. Terhi ja Antsa, Te olette puuttuva palanen meidän seurassa. Kiitos teille, että olette! Kuin kruununa tälle, Antsa sai lohdutukseksi kinkun arpajaisissa! Olkoon se antamaan heille sekä meille, kuin myös teille lukijat, ihanaa joulun sanomaa! 

 


Vaihdevuosien ensimmäinen kattaus

21.11.2023

Ruuhkavuosiaikojen ensimmäinen osio saatiin tänään päätökseen. Kahdeksan gladiaattoria oli tullut mittelemään kauden ensimmäisen Kausikisan herruudesta. Kilpailu oli rehellistä, mutta tiukkaa ja rajua se oli. 

Ensimmäisessä erässä J-P sekä Jari eivät olleet sellaisia kuin olemme heidät tottuneet tuntemaan. Enemmän tai vähemmän pihalla olivat. Sen sijaan Ossi ja Olli taistelivat keskenään, kumpi olisi herra ja Hidalgo tässä erässä. Tiukkaahan se oli. Olli kuitenkin tulosluettelossa ylempänä kun kaikki sarjat oli heitetty. Saattoipa joku  ajatella, että Olli pokkaa jopa palkinnon mitalisijoituksellaan.

Toiseen erään oli luonnollisesti kerääntynyt Simpeleen keilahalliin syksyn kovimmat kundit. Tulikuuma Marko Sinkkonen oli alkukilpailun pisteissä selvä ykkönen. Hyvin nakutteli kaatoja finaalissakin. Ei turhaan ole nostettu tätä kaveria jopa valtakunnallisella somealustalla nousevaksi tähdeksi. Velmuvasuri veljensä heitteli vauhdikkaasti finaalissa, mutta keilat olivat hänelle riivattuja ja kaadot olivat tiukassa. Jarkko Jylhältä odotettiin myös paljon ja aika paljon saatiinkin. Hieman oli turhautumista välillä, mutta hurja, reilusti yli viidensadan, kaksi lopetusarjaa nosti hänet kamppailemaan ykkösritarin paikasta. Neljäs hemmo toisessa erässä ollut Paavo aloitti surkeasti ensimmäisen sarjan. Hurja luotto käytettynä ostettuun palloon kuitenkin loisti tämän pojan tekemisessä. Toisessa sarjassa alkoi keilat nöyrtymään  jantterin edessä. Muutaman missin hän teki toki. Kaatoja tuli myös seuraavissa sarjoissa. Viidennessä sarjassa Paavo päästi Jarkon ja Markon iholle. Ratkaisu jäi kuudenteen. Kaikki heitti siihen hyvät sarjat ja ratkaisu oli semmoinen, että Paavo ratsasti voittajana maaliin. Marko oli hännän mitan päässä. Ilman laukkaa maaliin myös Jarkko. Kiitos kaikille jännästä kisasta! Uusi kausikisa alkoikin samantien. 


Ruuhkavuodet

20.11.2023

Jos ois Simpeleen keilahalli ihminen, niin voisi puhua ruuhkavuosista näinä viikkoina. Nimittäin tänään pyörähtää käyntiin Pakkaskaadot! Kisa jatkuu vuoden vaihteen yli. Jo nyt on tiedossa, että tulosta tulee tekemään jokainen, kuka radalle astelee. Olosuhdetta on harjoiteltu pari viikkoa ja on päivän selvää, että vähintään henkilökohtaiset ennätykset paukkuvat kilpaa pakkasten kanssa.

Kausikisan finaali pelataan tiistaina. Siihen oli kova hinku monella päästä ja kahdeksan eniten osakilpailupisteitä kerännyttä sinne valikoitu. Ennakkosuosikkeja ovat kaikki loppukilpailuun päässeet. Ei olisi yllätys, vaikka voittaisi kuka. Se on tosin varmaa, että jos kisan voittaa vasenkätinen, niin voittaja on Sinkkosen vanhempi veikka.

Simpeleen Keilaajien mestaruuskilpailua alkukilpailun osalta on käyty nyt puolet. Viikolla 48 heitetään toinen osa alkukilpailusta. Sen jälkeen kovimmat jatkavat finaalitapahtumassa, mistä tulee puuttumaan valoshow, mutta kaatojuhlat tietenkin tullaan näkemään.

Eikä tässä vielä kaikki! Kaikille avoin, perinteinen, Kinkkukuppi heitetään 28.11. Siinä erikoisuutena erikoinen olosuhde. Näistä kaikista kisoista saa tietoa ja väliaikatietoja näiltä sivuilta, keilahallilta ja vielä ehkä jostakin muualtakin. Ottakaa koppi näistä mahdollisuuksista ja saapukaa Simpeleen keilahalliin, Etelä-Karjalan söpöimpään sellaiseen! No, ehkä koko Suomen! 


Kivilahti tuli, näytti ja voitti

05.11.2023

Ruskakaatojen alkukilpailu on käyty ja niin on heitetty myös finaalikin. Alkukilpailun tulostaso ei noussut kovin korkeaksi, eikä noussut finaalissakaan tulokset hurjiksi. En osaa sanoa, mistä moinen johtui. Keilaajat tekivät parhaansa ja tulosliuska saatiin valmiiksi. Parhaat olivat parhaita ja heikoimmat yksilöt löytyivät listan häntäpäästä. 

Finaalisession ensimmäisessä erässä Veli-Matti Kivilahti taivutteli palloaan eniten taskuun kaadon arvoisesti. Vili Valtonen ja Marko Sinkkonen toimivat adjutantteina tässä erässä Veli-Matille. Tuskinpa monikaan olisi uskonut, että kisa olikin ratkennut jo ensimmäisen erän jälkeen. Näin kuitenkin siinä kävi. Kivilahti, Sinkkonen, Valtonen olivat lopullisenkin listan mitalikolmikko. 

Toisessa erässä poisjääntien takia oli paikalla vain Arto Kosonen ja Tero Uosukainen. Kovasta yrityksestä huolimatta kärkeen ei ollut asiaa heilläkään. Kiitokset täytemiehille! 

Kolmas erä piti olla se kuumin ja kiihkein. Ei ollut. Joku hyytyi alussa, toinen lopussa ja joku oli kuutamolla alusta alkaen. No, Ossi Tauriainen nappasi kuitenkin neljännen sijan Ruskakaadoissa. Ehkäpä kuitenkin suurin syy tuloksien heikohkoon tasoon oli kaatojen saatavuus. Esimerkiksi kymppikeila tuntui seisovan yksikseen usein avausheiton jälkeen. 

Mitä näitä selittelemään. Ruskakaadot vaikenee. Onnea pärjänneille ja itkuhymiöitä muille! Parin viikon kuluttua Pakkaskaadot valtaa mielemme ja sydämemme! Tavataan taas! 

 

 


Keilakausi vauhdissa Simpeleen keilahallissa

14.10.2023

Simpeleen keilahallin syksy on ollut vivahteikas, niin kuin yleensäkin. Tällä kaudella emme ole saaneet osaksemme huolia koneiden rikkoutumisista tai toimimattomuuksista viime kauden malliin. Jotain kuitenkin, mutta niistä olemme selviytyneet erinäisten osaajien toimesta kuivin jaloin. Hallinhoitajan tehtävän täyttäminen sen sijaan on tuottanut harmaita hiuksia ja muitakin oireita. Aina kun on näyttänyt, että kyllähän tämä tästä lähtee onnistumaan, tapahtuukin jotain odottamatonta. Toivotan kaikille näissä proseissa olleille oikein hyvää tulevaisuutta! Peruuntumiset ja muutkin seikat, mitkä ovat johtaneet tähän, ovat ihan hyväksyttäviä. Pullamme ovat kuitenkin taas hyvin uunissa ja uusi hallinhoitaja aloittaa työnsä lähipäivinä. Tervetuloa kaikki toteamaan tämä ja tervetuloa tietenkin keilaamaan. Jari Jorosen panos syksyn Simpeleen keilahallin toiminnassa on ollut uhrautuvaa ja ansiokasta. Moni muukin on kiitokset ansainnut, mutta Jarin sopimusneuvottelut, hakemuksien tekeminen ja ennenkaikkea hallin hoitaminen ja opettaminen on ollut ensiluokkaista. Eipä enempää kehuta ettei ylpistyisi, mutta kiitos! 

Tulostehtailua emme ole kovinkaan paljon nähneet syksyn viikkokilpailuissa, emmekä Ruskakaadoissa. Jarkko Jylhä johtaa Ruskaa ylivoimaisesti, mutta sen jälkeen finaalipaikkoja on tarjolla runsaasti. Olosuhde on sellainen, että tulosta kyllä pystyy tekemään. Tästä tulostehtailusta kuvaavaa on se, että ainoastaan kolme henkilöä ovat pystyneet syksyn aikana paritulokseen kuuteen sarjaan. Tästä huomaattekin, että kannattaa matkata Simpeleelle lunastamaan finaalipaikka kauden ensimmäiseen erikoiskilpailuun. Varmintahan se on, kun käyt muutaman kerran. Silloin mahdollisuudet paranevat mm. 3x6 sarjan tulosten avulla. 

Tervetuloa kaikki Simpeleen keilahalliin kilpailemaan, harjoittelemaan tai vaikka viettämään mukava yksityistilaisuus! Puheenjohtajamme on ollut niin tehokas ja toimelias, että kannattaa jopa kysellä pukkipalvelua (laulavaa) mahdollisiin pikkujouluihin!

 

Paavo


Varma syksyn merkki

29.08.2023

Keilahalli avataan 4.9.23 klo 15:00! Tervetuloa! 


Kausi päätökseen Tero Uosukaisen johdolla

01.05.2023

Kauden viimeinen kilpailu sai päätöksen lauantaina Simpeleen keilahallissa. Keilattiin 65-vuotis Juhlakisan finaali. Finaaliin oli päässyt alkukilpailun 8 parasta tulosta omaavaa keilaajaa. Lisäksi näiden ulkopuolelta kisaan valikoitui 4 parasta 3x6 sarjan tulosta. Finaalissa heitettiin 8 sarjaa suoraan loppukilpailuna.

Ensimmäisessä erässä keilasivat nämä 3x6 sarjan pelaajat. Marko Sinkkonen olisi kuulunut illan viimeiseen erään sijoituksensa perusteella. Työesteiden takia hän oli vaihtanut itsensä tähän ensimmäiseen erään. Oliko se virhe, ehkä? Marko ei saanut itsestään irti sitä hyvää keilailua, minkä varmaan olisi saanut illalla. Sen sijaan irti sai Jussi-Pekka Torikka. Tämä keskiviikkoteamin sopassa kovaksi keitetty kehäkettu nakutteli tasaisen varmasti itsensä erän ja näin ollen koko kisan kärkeen. Jälkeenpäin selvisi, että välillä huonotkin tulokset keskiviikkoisin ei johtunutkaan pelkästään huonosta päivästä. Tämä teami oli tehnyt määrätietoista sparraustyötä juuri heidän kultakimpaleen eteen. Ulkopuoliset tuskin sitä edes huomasi, kun heidän sisäinen kemia kasvatti Torikasta raudan lujan finaalimiehen. Siis Torikka kärkeen, mutta varmaan ikimuistoisemman kokemuksen sai itselleen Veli-Matti Kivilahti. Hänhän oli jo naputtelemassa aivoihinsa luovutusastuksia viiden sarjan jälkeen. Aina niin positiivinen Jari Joronen tokaisi, että "elähän nyt vielä luovuta, kolme sarjaa jäljellä". Velkku otti sormet taskusta ja laski, että tosiaankin 900 pinnaa vielä jaossa. Ja niistä hän otti ensimmäiset 300 heti seuraavassa sarjassa. 600 oli vielä jaossa, mutta niitä V-M ei kaikkia sentään ottanut. Onnea Veli-Matti! Jari Joronen heitti itselleen vaatimattoman tuloksen, mutta oli silti tyytyväinen.

Toiseen erään lähti nelikko keilaamaan siinä uskossa, että kärkisijat menevät uusiksi. Nokelaisen Matti ja Hillevi olivat molemmat tässä erässä, Ei niin jokapäiväistä, että aviopari olisi samassa finaalissa. Mukana myös Olli Rantala sekä Paavo Löppönen joka luuli pelanneensa itsensä ulos jo ensimmäisessä sarjassa. Ja näinhän siinä kyllä kävikin. Paavolla ja etenkin Matilla oli vaikeuksia saada kaatoja, etenkin kympin napottaessa pystyssä kaiken aikaan. Tätä samaa oli havaittu jo ensimmäisessäkin erässä. Hillevi ja Olli veteli kaatoja alussa aika mukavasti ja he pitivät erän kärkisijoja itsellään. No, puhtain tuloksin oli aika tasaista viiden sarjan kohdilla. Hillevilläkin alkoi jättämään alkua enemmä ja tahti hiipui. Olli heitteli mukavasti, mutta taisi vähän hyytyä loppua kohti. Tämä keskiviikkoteamin tulevaisuuden lupaus ei tällä kertaa pystynyt hätyyttelemään kärkisijoja. Eikä pystyneet kyllä muutkaan. Tasapaksu erä.

Kolmas ja ehdottomasti odotetuin erä jäljellä. Erän alussa dramatiikkaa tarjosi Vili Valtonen. Miehellä ei ollut keilakenkiä mukana. Tämä annetaan anteeksi, onhan ura vasta aluillaan, ei kaikkea voi muistaa. Ja hurja ura onkin. Liekö ketään Suomen keilailuhistoriassa, joka olisi näin nopeasti saavuttanut tason millä hän pelaa. Tuskin. Kengät hän sai jalkaan ja tietystikään ne eivät luistaneet. Sehän ei keihäänheittäjää haitannut, sillä pönkkätekniikalla nuorukainen alkoi vauhtia ottamaan. Hyvin Vili veteli. Taisteli Tero Uosukaisen kanssa tasapäin koko kahdeksan sarjaa. Tero ei kuitenkaan antanut Vilille kuin katseluoikeuden hänen voitonmarssiin. Terohan oli täysin suvereeni puhtailla tuloksilla ja näin ollen oikea mies voitti koko juhlakisan. Tiedä miten olisi käynyt jos mukana olisi ollut myös saapumatta jäänyt Teron poika, Simo. Hän oli esteellinen valtakunnalisten keilailukilpailuiden takia. Onnea, Tero, olet Simpeleen erikoismies ja aina toivottu vieras vaikka vietkin kermat meidän kakusta! Kolmas lenkki tässä erässä oli ensimmäiseen erään kuulunut Ossi Tauriainen. Ossi käytti tilaisuuden hyödykseen ja heitti varmaan paremmin kuin olisi eka erässä heittänyt. Höh, pelkkää arvailua ja sanahelinää. Eli Tero voitti ja Ensimmäisen erän Jussi-Pekka oli kakkonen. Tarkastelkaa tuloksia tarkemmin tuloksista! 

Simpeleen Keilaajat ry kiittää kaikkia Juhlakisaan osallistuneita! Teitä oli riemastuttavan paljon ja hyvin moni oli tullut vieraspaikkakunnalta. Toivotan hyvää kesää! Rentoutukaa ja ajatelkaa jotain muuta kuin keilailua!


Joronen juhli villisti kausikisan voittoa

27.04.2023

Tiistaina pelattiin kauden kolmas kausikisan finaali. Alkukaudesta ehkä aavistuksen alavireinen puheenjohtajamme Jari Joronen näytti, että vaikeudet ovat ohi. Finalistit olivat totutusti jaettu kahteen erään. Ensimmäisessä erässä keilaajat olivat ottaneet liikaa kevät aurinkoa ja eivät pystyneet tuloksillaan peloittelemaan toisen erän keilaajia. Siis näin luultiin ja osittain oltiinkin oikeassa. Toisessa erässä kilpailijat etenivät suurin piirtein iskuetäisyydellä toisistaan, mutta kahdessa viimeisessä sarjassa tulikuuma JJ näytti kaapin paikan nuoremmilleen. Heitto oli niin hyvin uomissaan, että jopa huonoista heitoistakin tuli kaatoja. Siis täydellisiä heittoja, mutta mestarin mielestä huonoja heittoja. Tämähän vain todistaa miehen kondiksen, kun näin varmaa oli toiminta. No, eipä siinä muuta kuin että lauantain 65-vuotis juhlakilpailun finaalin ennakkosuosikin paineet sysätään Jarin niskaan. Onnea Jarille sekä muillekin edes vähän menestyneille. 


Harjoittelijat Huomio!

11.04.2023

Hoks hoks harjoitusheittäjät! Kaikki tällä kaudella Simpeleen keilahallissa kerrankaan heittääneet rekisteröimättömät keilaajat saavat tilaisuuden osallistua Harjoittelijan Kilpailuun huhtikuun loppuun asti ja vieläpä täysin veloituksetta! Kisassa pelataan kolme sarjaa, paras raakatulos voittaa, naiset saavat viisi pistettä tasoituksia per sarja. Kolme parasta tulosta palkitaan lahjakortein ja lisäksi kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan 20€ arvoinen keilahallin lahjakortti. Tarkemmat tiedot löytyy tästä kilpailuilmoituksesta.

Eli kaikki harjoittelijat tervetuloa ilmaiselle tunnille keilahallille verestelemään kauden muistoja ja kolistelemaan keiloja!


Jännitysnäytelmä pallokisan merkeissä

05.04.2023

Eilen 4.4. pelattiin Simpeleen keilahallilla 65-vuotis juhlakisan välifinaali, jonka voittaja ansaitsi itselleen tuliterän MOTIV Forge keilapallon omaan käteensä soveltuvin porauksin. 

Välifinaaliin tiensä selvittivät konkarikeilaajat Jari Joronen (Snake), Paavo Löppönen (Snake), Tero Uosukainen (ParKe) sekä nuori tulevaisuuden lupaus, vasta alle kolme kuukautta lajia harrastanut Vili Valtonen (Bowlville). Ensimmäisen sarjan jälkeen peli oli osallistujien välillä korkealaatuisen tasaista, mutta toisen sarjan aikana peli alkoi koveta kun heittäjät löysivät rytminsä, voitontahtonsa sekä paikat josta kaatoja heille sateli. Varsinkin nuori pyssy Valtonen osoitti viimeistään toisen sarjan aikana ettei hänen heittokäsiään tule aliarvioida keilailu-uransa pituudesta huolimatta nakuttamalla korttiin 287 pistettä ja ottaen kirkkaasti sarjavoiton lajin konkareista. Kolmanteen sarjaan lähdettiin raakatuloksin Valtonen 528, Löppönen 448, Uosukainen 430, Joronen 331.

Seuramme puheenjohtaja Joronen alkoi kolmannessa sarjassa lämmetä ja kuroa kiinni eroaan Uosukaiseen joka ei alkusarjassa kaatoja saanut hyvistä osumista huolimatta, samalla kun Löppönen horjutti kaatoputkellaan Valtosen johtoasemaa jälkimmäisen heittäessä harmillisen ja harvinaisen reiän sarjan puolessavälissä, joka rokotti häneltä reilusti pisteitä. Kuin verta haistanut valkohai Löppönen lähti neljänteen sarjaan tuntematta armoa saatika sääliä kilpakumppaneitaan kohtaan tikaten kaatoa toisen perään, samalla kun Uosukainen heitti itselleen epätyyppilliset kaksi perättäistä reikää Valtosen myös heittäessä itselleen yhden reiän sekä yhden missin. Kaiken tämän ajan Joronen hiipi hiljalleen mutta varmasti Uosukaisen pisteiden tuntumaan. Löppösen yhdentoista kaadon sarjan jälkeen aloitimme viidennen sarjan pistetilantein Löppönen 970, Valtonen 892, Uosukainen 798, Joronen 752.

Viidennestä sarjasta koko nelikko suoriutui vähintäänkin mallikkaasti Jorosen ottaessa Uosukaisen kiinni voittaessaan kyseisen sarjan heittämällä 268 pistettä, mutta kuudenteen sarjaan tultaessa oli selvää, että pallo päätyisi tänä iltana joko konkarikeilaaja Paavo Löppösen kainaloon tai välifinaalin mustan hevosen eli Vili Valtosen hellään syleilyyn. Hallissamme tunnelma oli tässä vaiheessa jännityksestä pingottunut, melkeinpä veitsellä leikattavissa. Alkoi viimeinen, ratkaiseva erä.

Sekä Valtonen että Löppönen aloittivat viimeisen sarjan pelaamalla "joka toista", kummankin heittäessä kaatoa ja paikkoa ja kaatoa ja paikkoa vuoron perään. Valtonen rikkoi kahdeksannessa ruudussa kaavan heittäessään toisen perättäisen kaadon Löppösen heittäessä toisen perättäisen paikon samaan kohtaan. Yhdeksänteen ruutuun Löppösen heittäessä reiän oli tullut nuoren taiturin aika iskeä ja niin hän myös teki: yhdeksänteen ruutuun jälleen kaato, kymmenenteen kolme lisää. Vaikka kuuden sarjan päätteeksi Löppösen raakatulos oli kahdeksan pistettä parempi kuin Valtosen 1355, ei ollut epäilystäkään kenen hellään huomaan uusi pallo tänään päätyisi nuoren Valtosen saadessa 126 pistettä tasoituksia Löppösen saadessa vain 18 kovan tasonsa takia.

Lopputuloksin Valtonen 1481, Löppönen 1381, Joronen 1254, Uosukainen 1227 oli välifinaali pelattu ja katsomossa vallinnut jännitys vaihtui raikuviin aplodeihin puheenjohtaja-Jorosen ojentaessa voittaja-Valtoselle uuden pelivälineen keilakassinsa täytteeksi.

Kiitos kaikille osallistujille tästä kynsien järsintää aiheuttaneesta jännitysnäytelmästä ja ennen kaikkea onnea voittajalle! Kaikki muut toivotan tervetulleiksi osallistumaan 65-vuotis juhlakisaan jota keilataan 28.4. saakka.


65-vuotis juhlakisa

02.03.2023

Simpeleellä on keilattu jo 65 vuotta ja on täten aika järjestää tilanteen kunniaksi juhlakisat! Kilpailu alkaa maanantaina 6.3. ja kestää 28.4. saakka, finaalit pelataan lauantaina 29.4.  Kilpailuilmoituksen löydät tästä näin ja rataolosuhde löytyy tosta noin! Tervetuloa osallistumaan kilpailuun tai muuten vain vierittelemään kuulaa keiloja kohti!


Kimmo Ihalainen voittoon

26.02.2023

 Esko Melartin memorialin finaali keilattiin tuttuun tapaan kolmessa erässä Simpeleen keilailukeskuksessa sunnuntaina. Ensimmäisessä erässä ei tulokset nousseet suuren suureksi. Liekö aamujäykkyyttä ollut keilaajien ranteissa? Tasaisen taaperruksen paras oli Nykäsen Pekka Savonlinnasta. Toiseen erään radalle asteli Slaikkareitten kaksikko Sihvonen/Ihalainen ja pari Snaken omaa syömähammasta. Omat jäivät statistin osaan, kun Imatran miehet pyyhki pöytää. Kimmo Ihalainen etenkin purjehti omilla lukemillaan kuusi sarjaa. Eilen sama mies oli viemässä Slaikkareitten senioreja karsimaan liigapaikasta. Alkuviikolla Kimmo oli käynyt hakemassa loppukilpailupaikan Simpeleeltä. Eli tämä viikko on ollut hurjaa tulitusta. Mikäli Etelä-Karjalassa järjestettäisiin tähdistöottelu keilailussa, olisi Kimmo luonnollisesti siellä. Hallin katsomossa kuiskittiin, että kyseessä taitaa olla keilakenttien Markkanen. Kolmanteen erään oli valikoitunut alkukilpailun parhaimmisto. Alku olikin toiveita herättävää keilailua joka miehellä. Siinä sitten kuitenkin vauhti hiipui vuoroperään näiltäkin hemmoilta. Miko Hallikainen esitti parasta peliä, mutta myös Olli Rantala pienten tasoitusten turvin pysyi jopa Kimmon tuntumassa. Lopulta kukaan ei päässyt lähellekään Kimmoa. Tulokset löytyy toisaalta. Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille, teitä oli mukava määrä. Viikon kuluttua alkaakin sitten liittomme 65-vuotis juhlakilpailu ja siinä onkin muhkea palkintopotti, tervetuloa! 

 

 

 

 

Kilpailun aikaisen ratakelin ja tarkemman kilpailuilmoituksen löytää tästä linkistä. Alku kilpailun tulokset näet tästä näin

 

 


Kausikisan kakkosen ykkönen Jarkko Jylhä

07.02.2023

Tänään keilatun kausikisan finaalin ykköseksi keilasi Jarkko Jylhä. Jarkko keilasi ensimmäisessä erässä tiukasti parinsa, Mauri Hyrkäksen, kanssa. Muutama piste erotti heidät. Toiseen erään lähdettiin toivorikkaina, mutta eipä sieltä pojille paljon reppuun jäänyt. Paavo Löppönen ja Juho Jylhä mitteli ihan viimeiseen ruutuun kolmannesta sijasta. Molemmat mätti kaatoja siihen, mutta Paavon lievä etumatka riitti tällä kertaa kolmanteen sijaan. Tulokset löytyvät, tiijätte kyllä mistä. Ja niin siinä samalla starttasi kolmas kausikisa tälle kaudelle. Esko memorialia kerkeette vielä mainiosti heittämään, tervetuloa! 


Teron hallintaa

30.12.2022

Pakkaskaatojen finaali pelattiin perjantai iltana. Tero Uosukainen oli ylivoimainen kilpailun voittaja. Jotain suurta oli jo aistittavissa, kun Teron rauhallinen olemus asteli halliin. Tällä kertaa ei mitään todella suurta ollut tarjolla, mutta Pakkaskaatojen herruus kuitenkin. Sen Tero paukutti itselleen tekemällä 56 kaatoa seitsemään sarjaan.Toiseksi ylsi Jussi-Pekka Torikka. Espan vahva vire sai jatkoa tässäkin kisassa. Hän on lähes aina finaalien kärkipäässä, on niin varma keilaaja. Kolmannen sijan nappasi Jukka Oikari. Marko Sinkkonen oli neljäs. Marko on ehdottomasti Simpeleen tulevaisuuden lupaus. Varsin lyhyen uran aikana hän on väläytellyt taitojaan useasti. Olisi mukava sanoa, että hän on tiukan juniori-/nuoriso-ohjelman kautta noussut nykyiselle tasolle. En kuitenkaan sano, koska hän on tullut eri polkua tuloslistojen kärkipäähän ja vaellus jatkuu varmaan pitkään suotuisissa merkeissä. 

Finaalissa heittiin aluksi 5 sarjaa kahdessa erässä. Näistä valikoitui neljä parasta toiseen osioon. Siinä sitten edellisiin pisteisiin pelattiin kaksi sarjaa lisää. Nämä kaikki neljä pystyivät säilyttämään ensimmäisen osion sijoituksensa myös lopullisissa tuloksissa. 

Ensimmäisen erän tahtipuikkoa heilutteli aluksi Jarkko Jylhä, ollen ylivoimainen. Valitettavasti hänen keskivartalovamma äityi niin pahaksi, että loppu oli tuskaa. Urhoollisesti hän heitti silti itsensä melkein finaalin toiseen osioon. Tästä erästä jatkoon meni Torikka ja Sinkkonen. 

Toinen erä oli katettu alkukisan parhaimmilla miehillä. Erä alkoi hyvätasoisesti. Tero Uosukainen tosin selvässä johdossa jo alkusarjojen jälkeen. Jukka Oikarilla oli lieviä vaikeuksia, mutta myytti "Sapko tulee lopussa" piti paikkansa. Viime viikkoina on Jukalle tullut tavaramerkiksi huima loppukiri. Jälleen hän sen otti ja otti myös paikan finaalin kakkososioon. Monto ja Tauriainen eivät saaneet pidetyksiä alun hyvää peliä aivan loppuun saakka. Tero siis selvässä johdossa ennen kahden sarjan loppuhuipennusta. Kaikki muut finalistit onkin jo mainittu lukuunottamatta Juho Jylhä. Juho on niin hyvä jätkä, etten keksi hänestä mitään pahaa sanottavaa. Keilailu sujui keskinkertaisesti hänellä finaalissa. Finaaliin jäivät saapumatta Joronen ja Vuorela. 

Kiitän kaikkia teitä, jotka kävivät alkukilpailua heittämässä. Valitettavan harvalukuinen oli tämä joukko. Emme kuitenkaan masennu, emmekä työnnä päätä pensaaseen. Sitävastoin toivotan kaikki innolla heittämään alkavana vuotena erikoiskilpailujamme! Toki otamme vastaan mielellämme myös harjoittelijoita yms. Toivotan kaikille paljon kaatoja ja hyvää mieltä vuodelle 2023! 

 


Kinkku-cup 2022

09.12.2022

Kinkku-cup keilattiin tänä vuonna neljäntoista osallistujan voimin seuraavanlaisin seuraamuksin:

1. KIERROS

Harri Tiainen  - Jussi-Pekka Torikka   164-216

Mauri Hyrkäs - Tuomo Lötjönen         228-167

Jarkko Jylhä   - Kimmo Sollo               212-0

Pentti Tiainen - Onni Kemppinen         0-174

Marko Sinkkonen - Mika Sinkkonen    227-201

Hannu Rantala - Riku Europaeus          202-213

Jari Joronen - Paavo Löppönen             258-248

2. KIERROS

Riku Europaeus - Paavo Löppönen      180-216

Jarkko Jylhä - Jari Joronen                    220-197

Onni Kemppinen - Mauri Hyrkäs         186-190

Marko Sinkkonen - J-P Torikka            189-248

3. KIERROS

J-P Torikka - Mauri Hyrkäs                   204-227

Jarkko Jylhä - Paavo Löppönen             152-215

FINAALI

Paavo Löppönen - Mauri Hyrkäs          231-213

 

Voittajaksi siis selvisi seuramme toinen M-luokituksen omaava konkarikeilaaja Paavo Löppönen jättäen Mauri Hyrkkään toiselle sijalle tiukan taiston päätteeksi! Jaetulle kolmannelle sijalle keilasivat Jussi-Pekka Torikka sekä toinen M-luokan heittäjämme Jarkko Jylhä. Arvonnassa viidennen kinkun onnetar soi seuramme puheenjohtajalle Jari Joroselle.

Keskiviikon kinkku-cupin tapahtumista voit lukea jutun osoitteesta https://www.prsanomat.fi/uutiset/keilailu-sopii-kaikille tai torstaina 15.12. julkaistavasta Parikkalan-Rautjärven Sanomista.

Kiitos kaikille osallistujille ja onnittelut voittaneille!

 


Ylivoimaa

23.11.2022

Kauden ensimmäisen kausikisan finaali keilattiin tiistaina Simpeleen keilahallissa. Akukauden viikkokisoista kahdeksan parasta pisteiden kerääjä oli valikoitunut loppukilpailuun. Valitettavasti pari henkilöä ei päässyt osallistumaan loppuhuipentumaan. Ensimmäisessä erässä Jarkko Jylhä lähti avaamaan latua, Jussi-Pekka Torikan hiihdellessä imussa pari sarjaa. Sitten tippui kelkasta Espa, eikä siihen enää takaisin päässyt. Toiset katselivatkin toimitusta vieläkin kauempaa. Viimeiseen sarjaan Jarkko alkoi jo kokeilemaan toisia välineitä tulevaisuutta ajatellen. Sai varmaan arvokasta tietoa, kuinka ei tule tehdä. Toisessa erässä pojat pelasivat "medium miinus" peliä eli vajaaksi jäi tavoittelut voitosta. Näin kalenteriin voidaan merkitä tiistain kohtaan, että Jarkko oli man of the day. 

 Kausikisa finaalin tulokset


Iloisia uutisia

19.11.2022

Koneongelmat sekä heikko tulostaso raastoivat mieliämme koko alkukauden. Nyt on viikko keilailtu "uusilla aivoilla" ja ilo on palannut Simpeleen keilailustadionille. Koneet ovat kunnossa. Iloa toi myös tulostason räjähdysmäinen nousu. Siihen syynä uusi radanhoito, mikä on myös alkavassa Pakkaskaadoissa. Tällä viikolla ratkaistiin liiton mestaruudetkin. MA-luokkien mestariksi keilasi Jarkko Jylhä hurjan toisen osion avustuksella. Jarkko pamautti taululle hallin koko kauden ylivoimaisesti kovimman kuuden sarjan tuloksen. CD-luokan ykkönen on Marko Sinkkonen. Pakkaskaadot siis alkavat ja kestävät vuoden loppuun. Kilpailu on normaali kuuden sarjan kisa. Ei siis mikään  lappukisa, mikä tuntuu valtaavan alaa laajalti. Olkaa tervetulleita Simpeleelle heittämään kovia tuloksia ja viihtymään muutenkin! 

Pakkaskaatojen tuloksia voit seurata tästä linkistä

 


Vaikean alkukaukauden vaikea finaali

13.11.2022

Tänään keilattiin Ruskakaatojen finaali. Koko alkukausi on tapeltu toistuvien konevikojen kanssa. Kuin kirsikkana kakun päälle, ongelmat kiusasivat myös kauden ensimmäisessä finaalissa. Kaikkea on yritetty ja tehty, mutta koneiden oudot sähköhäiriöt senkun pahenevat. Viimeinen valttikortti otetaan huomenna käyttöön ja toivotaan tilanteen palaavan semmoiseksi kuin olemme aiemmilta vuosilta tottuneet. 

Keilattua kuitenkin finaali saatiin. Ensimmäisessä kuin myös myöhemmissäkin erissä tulostaso pysyi totunun maltillisena. Kärkisijoista kamppaili Jarkko Jylhä sekä Hannu Anttonen. Hannu oli lopulta erän ykkönen pikkuparilla tasoituksineen. Toiseen erään saapuikin hauskasti kaikki vierailevat tähdet. Nykyisin F-R seuraava edustava Savonlinnan entinen teinitähti, Pekka Nykänen, pamautti itsensä koko finaalin kärkeen reilu 50 pinnaa yli parin olevalla tuloksella. Pekka tekee vahvaa paluuta keilaradoille ja on hieno nähdä hänet taas keilojen kaatopuuhissa. Jälleen, taas kerran, oli ladattu kolmanteen erään huikea tilanne kisan voitosta. Siinä sitä sitten vaihtelevasti keiloja pojat kaatelivat. Loppua kohti joku hiipui ja jollain taas peli vähän kulki. Jari Joronen rakenteli loppukiriä, mutta se riitti vain neljänteen sijaan. Paavo Löppönen taisteli loppuun asti, mutta ei vaan Pekan päänahkaa saanut. Eli kilpailun voittajaksi Nykänen ja kakkosviulu jäi Löppöselle. 

Kiitos kaikille Ruskakaatoihin osallistuneille! Toivotaan nyt oikein porukalla, että saisimme rauhan jatkuviin koneiden kipuiluihin. Viikon kuluttua alkaa taas erikoiskilpailu ja sitten tehdään tulosta!!! 

 


Keilahalli avataan syyskuun alussa

31.08.2022

Simpeleen keilahalli avataan 1.9.22. Aukioloajat 15-21 arkipäivinä. Viikonloppuisin tarvittaessa. Viikkokilpailut sekä kausikisa alkavat viikolla 36. Tervetuloa! 


Veljeksille kaksoisvoitto

26.04.2022

Kauden kolmannen kausikisan finaalin ensimmäisessä erässä Jylhistä Juho heitti mainiosti ja nappasi kisan kärkituloksen. Jari Joronen kiri kakkoseksi. Toiseen erään lähti nälkäisiä nuorukaisia tavoittelemaan kultaista mitalia ja keskimmäistä pallia. Osalla hiipui tuloksen teko, mutta Jylhistä Jarkko ja Imatran Slaikkareiden Lauri Sikiö tavoitteli ihan viimeiseen ruutuun saakka voitosta. Tiukkaa oli, mutta lopullinen järjestys oli Juho, Jarkko, Lauri. Tämä viikko vielä on halli auki ja sitten kesälaitumet kutsuu. Innokkaana odotetaan ensi kautta ja silloin onkin uusi radanhoitokone hallissamme. Tervetuloa kaikki myös syksyllä Simpeleellä keilaamaan! 


Esko memorial kolmannen kerran päätökseen

23.04.2022

Esko memorialin finaali pelattiin 23.4. totutusti kolmessa erässä. Jokaisen erän jälkeen kärkitulos vaihtui. Ensimmäinen erä heitteli varsin vaatimattomasti jostakin tuntemattomasta syystä. Siinä  kärkituloksen nappasi Hannu Anttonen. Oli jo siinä vaiheessa selvää, että tulos tuskin voittoon riittäisi. Toisessa erässä Löppönen ja Pulkkinen heittelevät parina ja ottivatkin kuuden sarjan koittelemuksen jälkeen kisan kaksi kärkisijaa. Kolmas erä oli luonnollisesti katettu alkukilpailun priimuksilla ja olettamuksena oli, että mitalisijat ratkaistaisiin "lauantai illan huuma" erässä. Arto Kosonen Punkaharjulta tuli ja harjasi koko porukan voittaen ylivoimaisesti kilpailun. Toisille jäi jämäsijat. Tarkat tulokset löytyvät niille varatusta paikasta näiltä sivuilta. Tämä keilakausi jatkuu vielä yhdellä viikkokilpailulla. Viimeisellä viikolla ratkaistaan myös kauden kolmannen kausikisan sijat. 


Esko Melartin memorial 3

02.03.2022

Eskon muistokisa alkaa kolmannen kerran 7.3. jatkuen 22.4. saakka. Finaali 23.4. Punkaharjun finaali seuraavana päivänä. Olosuhteena on sama kuin edellisessäkin kisassa, eli kaikki tervetuloa tekemään suuria tuloksia! Palkinnot ovat myös suuria. 


Asko Koskelan tulos piti

27.02.2022

Simpeleen keilahallin Välikaudenkisa saatii finaloitua tänään. Tutuksi tulleella formaatilla loppukilpailu käytiin, kolmessa erässä. Ensimmäisessä erässä lavalla olivat alkukilpailun 3x6 sarjan avulla finaaliin päässeet. Riskillähän siinä vedettiin, kun ei ollut vielä tietoa tulevien erien tuloksia. Kolme miestä naputteli reilua paritulosta edeten melko tasaisesti. Lopuksi kuitenkin huomattiin, että jotkut olivat ylittäneet itsensä todella mehukkaasti. Tämä huomaaminen  tapahtui siinä vaiheessa, kun henkilökohtaiset tasoitukset lisättiin tuloksien päälle. Asko Koskelan tulos loisti ilta-auringon kanssa kilpaa ollen 1442. Myös Lauri Sikiö hyvällä lopulla tarrasi mitallisijaan kiinni. Paavo Löppönen ei saanut tarpeeksi kaatoja saavuttaakseen kirkkainta kärkeä. Siivosen Petrillä oli enemmän ongelmia. Mutta syykin selvisi siihen. Mies mietti koko kisan ajan ratkaisua Simpeleen keilahallin tulospalveluongelmiin. Nämä ongelmat hän selätti kisan jälkeen ja siitä ensimmäisenä merkkinä tämän jutun alla oleva "tulosseuranta" linkki. Saatiin reaaliaikainen tulosseuranta. Kiitos Pete! 

Toinen erä finaalissa oli alkukilpailun sijoille 5-8 tarkoitettu. Odotukset olivat kovat tähän erään, mutta jotakin kummallista tapahtui. Kukaan näistä äijistä ei pystynyt tunkeutumaan kärkipäähän tulosluettelossa. Antti Monto oli estynyt saapumasta finaaliin ilmeisesti alvartalovamman takia. 

Kolmas erä olikin sitten todellinen dreamteam spektaakkeli. Alkukilpailun sijoille 1-4 sijoittuneet valtasivat keilailupyhätön. Jo alkukilpailussa taitonsa todistaneet eivät jättäneet useapäistä yleisöä kylmäksi. Alku oli huumaava. Miko Hallikainen ja Simo Uosukainen heiluttelu keilakäsiään siihen malliin, että huimasi. Huimailun kohokohta koettiin toisessa sarjassa. Miko täräytti kolmesatasen. Ja millä tavalla. 11 kaatoa tehtynä ja keilakoneeseen häiriö. Muutaman minuutin odottelun jälkeen kone kuntoon ja Miko baanalle. Täydellinen kaato ja koko halli räjähti suosionosoituksiin. Onnea Miko! Pelit jatkuivat ja hieman rauhoittuivat keilaajatkin. Loppusarjojen aikana jännättiin, riittääkö Mikon tahti peittoamaan ensierän Askon tulosta. Aivan ei riittänyt. Upea 1420 tulos ilman tasoituksia ja toinen sija kisassa. 

No, siinäpä eräänlainen näkemys päivän tapahtumista ja jutun alla, olkaa hyvä, päivän tulokset! 

Tulosseuranta


Täytemies varasti shown

08.02.2022

Tänään pelattuun Kausikisan finaaliin oli Rantalan Olli estynyt saapumasta ja niinpä tarvittiin täytemies. Siihen tehtävään uhrautui moniin multiin siemenensä heittänyt kasvitieteen lähes prohvessoori, Jussi-Pekka Torikka. Espa heitti Välikauden kisan kärkeen omalla ennätyksellä, 1498. Ja siihen vielä tasoitukset päälle. Onnea! 

Itse kausikisan ensimmäinen erä oli muilta osin varsin keskinkertaista pelailua. Niimpä mitalin jako hommat jätettiin jälkimmäiseen erään. Siinä Jylhän veljekset Jorosen ja Löppösen kanssa vaihtelivat veturin paikkaa pitkin iltaa. Lopussa kuitenkin veturin paikalla oli Paavo. Heti perässä hiilivaunun paikalla Juho. Jari sijoittui ensimmäiseen matkustusvaunuun kolmanneksi. Tarkemmat tulokset löytyvät näiltä sivuilta. Näyttää siltä, että kausikisa on mukava pikkulisä pitkään kauteen. Erityismaininnan saavat Imatralta tulevat keilaajat, he ovat mainiosti jaksaneet käydä tukemassa meidän pientä keilahallia! Ja niin alkoikin jo kauden kolmas kausikisa...


Mr Simpele Bowling Boss 300 (nro 7) 

24.01.2022

Simpeleen keilahallissa nähtiin tänään pitkästä aikaa 300:n sarja. Ja kukapa muukaan sen olisi tehnyt kuin puheenjohtajamme Jari Joronen. Kilpailu alkoi hänellä kohtuullisella 226 sarjalla. Toiseen sarjaan alkoi sitten keilat kaatuilemaan ihan himonaan. Itse sankari manasi lähes joka heiton jälkeen, että oli huono heitto. Kaikki 12 kuitenkin nätisti taskussa. Omasta mielestään kuulemma oli kolme hyvää heittoa. Tällä täydellisellä sarjalla mestari löi muille jauhot kurkkuun. Mutta, kävikin niin, että jauhoja meni myös JJ:n vatsaankin. Oli ns. vatsa täysi ja kaatojyvä katosi. Mielellään suodaan tämä hyvän olon tunne hänelle. Kolme sarjaa Jari rallatteli ikäänkuin avaruudessa heitellen varsin vaatimattomasti. Viimeiseen sarjaan sitten tuli ryhdistäytyminen ja Jari varmisti kakkossijan erässä 1265 tuloksella. Erä oli arvioitu päivän kovimmaksi kattaukseksi ja sitähän se olikin. Man of the day kuitenkin Jari Joronen. 


Pakkaskaatojen finaali 9.1.2022

02.01.2022

Finaali ei muodostunut niin hurjaksi tulostehtailuksi kuin moni uskalsi odottaa alkukilpailun hyvän tulostason jälkeen. Tasaisuus oli ennemminkin päivän sana. Kukaan ei ihmeemmin ylittänyt itseään. Ehkä kilpailun voittaja, Ari Kupiainen, saattoi vähän ihmetellä omaa virettään. Kovimman puhtaan tuloksen tehnyt, Tero Uosukainen, jäi niukasti neljänneksi. Voittajan ja hänen väliin kiilasivat Arto Kosonen ja Jari Joronen. Jari osoitti jo alkukilpailussa osaamistaan keilaamalla itselleen keilapallon parhaalla 3x6 sarjan tuloksella. Tulokset löytyvät toisaalta näiltä sivuilta. Maanantaina 10.1. alkaa Välikauden kisa samalla radan hoidolla kuin edellinenkin kisa. Siitä löytyy ilmoitus "kilpailut" osiosta. 


KINKKU-CUP PELATTU IHANIN YLLÄTYKSIN

30.11.2021

Vuoden 2021 kinkkukuppi kokosi keilahalliin 16 lihanhimoista keilaajaa. Cup-muotoisessa kisassa tämä luku tiesi sitä, että lucky loosereita ei tule olemaan. Pelityyli oli äkkikuolema, tappiosta laulukuoroon! Ensimmäisellä kierroksella piippuhyllylle passitettiinkiin huippukeilaajia huippu tuloksin. Lähes kaikki parit pelasivat niin upeaa peliä, että edes kahdensadan sarja ei oikeuttanut jatkoon. Parhaan tuloksen täräytti Mauri Hyrkäs, 278.  Kahdeksan ensimmäisellä kierroksella voittanutta jatkoi arvotuin parein kilpailua. Toisella kierroksella peli oli tasaisempaa. Vältettiin virheitä ja iskettiin kun tilaisuus tuli. Pelattiin seiftiä. Jokaisesta parista kuitenkin parempi löytyi ja heille välierä- ja palkintosija oli tosiasia. Toisen kierroksen kovin tulos oli Joke Jylhän 214. Nyt, kun katsottiin jatkoon menijöitä, huomattiin uudehkojen keilaajien esiinmarssi. Joke, vanhana kinkkukuppiveteraanina oli seurassa, mitä ei moni veikannut. Ampumaradoilta tarkkuutensa ammentanut Olli Rantala sekä Sinkkosen veljekset Mika ja Marko tulisivat ratkaisemaan joulun alusen tärkeimmän koitoksen. Tulipa taas katsomossa Dubai mieleen, sillä Sinkkoset arvottiin pariksi. Aivan samoin kuten keilailun MM-kisoissa suomalaiset kohtasivat välierissä. Sukuun tuli näin varma finaalipaikka, mutta menettikö he kaksoisvoiton? Tässä välissä glökikin loppui, mutta Jari varmoina ottein lämmitti lisää. Eli kaikki hyvin. Välierässä voitot veivät Joke ja veljesrakkauden testissä pikkuveli Marko pyyhki lattiaa Mikalla, tosin niukasti. Finaali oli tarkkaa pelaamista. Erittäin runsaslukuinen yleisö haukkoi henkeään ja lausui monen suusta, ettei omat hermot ja varsinkaan jalat olisi kestänyt finaalin painetta. Marko ja Joke kesti. Jossakin välissä oli arvottu hävinneiden lohkon kinkku, se meni Lötjösen Tuomolle. Lopulta finaali päättyi ja voittajan hymyn sai kasvoilleen muodostaa Marko Sinkkonen. Tämä oli hieno päätös hienolle illalle. Sinkkosten veljesten vahva urheilutausta on tukeva selkänoja heidän uudelle harrastukselle. Uskon, että heistä kuullaan vielä. Simpeleen piskuinen keilaliluliitto kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita sekä muitakin seuraajia! Olisiko syytä virittää myös ennenvanhaan pelattu "munakuppikin" jälleen uuteen eloon tämän hienon kinkkukupin innoittamana. Edellä mainittu kuppi liittyisi Pääsiäiseen!


Kausikisa 1 finaali keilattu

16.11.2021

Tämän kauden 1. kausikisan finaali keilattiin tänään. Kausikisan alkukilpailu oli erittäin jännittävä ihan viimeiseen suoritukseen saakka. Tiukkojen viikkokisasuoritusten jälkeen kuitenkin 8 eniten pisteitä kerännyttä ukkoa saapui tänään mittelemään kausikisaherruudesta. Ensimmäisessä erässä heitti sijoilla 5-8 olleet hemmot. Jostakin kumman syystä tulostaso pysyi matalana. Hannu Anttonen oli erän paras. Toisen erän keilaajat huomasivat hetkensä koittaneen. Useampi mies aloitti kaatotehtailun heti ensimmäisen sarjan alusta. Sarjan lopussa kuitenkin tahdit rauhoittuivat. Mauri Hyrkäs näytti menevän omia polkujaan kisan alkuvaiheessa. Mutta sitten loppui luisto ja tilalle tuli pito. Eli alkoi kenkä tökkimään. Lyhyehkön haparoinnin jälkeen Mauri selätti ongelmat ja oli jälleen pelissä mukana. Paavo Löppönen ei ollut missään vaiheessa kovinkaan tyytyväinen suorituksiin, mutta ihmeen kaupalla kaatoja kuitenkin syntyi. Kolme viimeistä sarjaa Pave tökki puhtaalla, ilman tyhjän tyhjää. Se riitti tällä kertaa selättämään vaikeat vastustajat. Paavolle voitto, Mauri sinnitteli kakkoseksi ja "mistersimpelekeilailu" Jari Joronen pinnisti kolmanneksi.


Pakkaskaadot

14.11.2021

15.11.21-2.1.22 pelataan Pakkaskaadot Simpeleen keilahallissa. Kts. ilmoitus "kilpailut" osiosta. Tervetuloa! 


Hot Dog

07.11.2021

Simo Uosukainen hallitsi Ruskakaatojen finaalia! Simo heitti finaalia alkukilpailun kärkipaikalta heti alusta lähtien kullan kiilto silmissä. Pitkä matka Porista ei näkynyt missään muussa, kuin huikeassa ylivoimassa. Ei ollut oman kylän pojilla jakoa näissä karkeloissa. Simon isä, Tero, heitti jo iltapäivällä tuloksen mihin ei pystynyt vastaamaan kuin Savonlinnan Matti Nokelainen. Lopputuloksissa Matti sijoittui Uosukaisten väliin kuin nakki konsanaan sämpylöiden väliin. Täydellisen nöyryytyksen Simpeleen ylijumalille varmisti Imatran Lauri Sikiö sijoittumalla neljänneksi. Simpele nuolee haavojaan ja onnittelee parempiaan! Lisäksi Snaken henkilöt toivottaa kaikki vierailijat kokemaan mystinen Simpeleen keilailukeskus myös viikon kuluttua alkavaan seuraavaan kisaan. Lupaamme olla vieraskoreita taas, tai sitten ei! 


Uudet aukioloajat

04.09.2021

Keilahallin aukioloajat muuttuivat. Nyt halli avataan ma-pe klo 13 ja suljetaan klo 20. Kisavuorot pääsääntöisesti klo 15 ja 18. Toivotaan reipasta käyttöä myös päivävuoroihin! 


Kausikisa 21-22

27.08.2021

Tälläkin kaudella pelataan Kausikisaa. Kauden ensimmäinen kausikisa alkaa viikkokisasta 36, kuten ilmoituksessa on mainittu. Kilpailuilmoitus löytyy "kilpailut" alta.


Keilahalli avataan

26.08.2021

Simpeleen keilahalli avautuu jälleen kesän jälkeen ma 30.8 klo 15. Pari viikkoa harjoitellaan ennenkuin alkaa Ruskakaadot erikoiskilpailu. Tervetuloa kaikki vanhat ja uudet keilaajat. 


Vanhat tiedotteet:


2.5.21 Torikan kevät jatkuu

Jussi-Pekka Torikka naulasi finaalin toisessa erässä sellaisen tuloksen, että muut olisivat voineet etsiä istututuskuokat itselleen ja yrittää samaa keinoa kuin tämä ikinuori puutarhuri. Toki kaikki täysillä yrittivät, mutta jo ennen viimeisen sarjan alkua oli selvä homma kuka voittaa. Kakkospalkinnosta oli tässäkin kisassa tiukka vääntö. Kolme miestä 7 pisteen sisään. Kauko Seppänen keilasi toiseksi ennen Tero Uosukaista. Kultaisen ananaksen saanut Paavo Löppönen ei nuollut kuitenkaan haavojaan, vaan oli ikionnellinen voitettuaan alkukilpailun 3x6 sarjan perusteella keilapallon. Näin vaikenee Simpeleen keilahalli tältä keväältä. Syksyllä jatketaan innoissaan taas. Kiitos kaikille keilakauteen myötävaikuttaneet, eli kaikki Te! 
27.4.21 Kausikisa 3 päätökseen

Tänään keilattiin kauden viimeisen Kausikisan finaali. Ensimmäisessä erässä tahtipuikkoa heilutteli juuriteknikko Jussi-Pekka Torikka. Lieneekö hurjaan kevätkuntoon syynä juurikin hänen ammattinsa? Keväthän on puutarhurille syntymän ja ilon juhla-aikaa. Tulos hänellä oli niin hurja, että toisen erän pelaajat ymmärsivät tehtävän vaikeaksi. Tarvittaisiin superpäivä. Sitä ei tullut kellekään. Sitä vastoin hopeasta kamppailu oli kireää. Sijat 2-5 mahtui alle 30 pinnan sisään. Himmeät mitalit tasatuloksella Löppöselle ja edellisen kausikisan voittaneelle Jarkko Jylhälle. Tarkemmat tulokset tulososiossa. 

31.3.21 Halli suljetaan väliaikaisesti

Avin ohjeiden mukaisesti joudumme sulkemaan Simpeleen keilahallin 1.-14.4. väliseksi ajaksi. Varatut vuorot peruuntuvat. Esko Melartin Memorialin aikataulu muuttuu niin, että kisa jatkuu 29.4. saakka. Finaali pelataan 2.5. kellonaikojen ollessa samat kuin alkuperäisessä aikataulussa. Kausikisasta jää väliin kaksi osakilpailua, mutta sitä jatketaan niin, että vko 16 kuuluu kilpailuun. Kausikisan finaali 27.4. klo 17/19. Mikäli hallin sulkeminen jatkuu ilmoitetuista kaksi viikkoa tai pidempään, näiden molempien kilpailuiden 1.4.21 voimassa oleva tilanne jää lopulliseksi tuloslistaksi ja finaalit pelataan tulevana syksynä. Toivotan myötämielisyyttä ja voimia kaikille keilaajille näinä vaikeina aikoina! Taudin pirulainen yrittää meitä nujertaa, mutta me kestämme tämän uhan ja voimaannumme tullaksemme takaisin entistäkin uhkeampina! 

Sihteeri

19.2.21

Esko Melartin Memorial 2 

Maanantaina 22.2.21 alkaa Eskon muistokisa 2. Kilpailu kestää 23.4. saakka. Finaali pelataan lauantaina 24.4. Nyt kannattaa pitkämatkalaistenkin lähteä ja yhdistää vaikkapa Lappeenrannan keilahallissa käynti. Finaalit ovat peräkkäisinä päivinä. Eikä kannata käyntiä jättää yhteen kertaan, sillä paras 3x6 sarjan tulos palkitaan keilapallolla! Kilpailun voittaja saa nimensä kiertopalkintoon. Hallitseva mestari on Jari Joronen. Tervetuloa! 

Esko Melartin Memorial 2


14.2.21

Pakkanen paukkuu, mutta Siivonen jyrää! 

Pakkaskaadot saatiin tänään päätökseen Simpeleen keilahallissa. Finaalipäivä oli pitkä rajallisen ratamäärän kuin myös koronankin takia. Finaalia heitettiin kolmessa erässä. Ensimmäisessä erässä keilasivat urakkamiehet eli 3x6 sarjan neljä parasta. No, yksi vaihtohommeli siinä oli. Slaikkareitten Petri Siivonen täräytti pohjat pöytään. Moni myöhempien erien Keilaaja varmaan ajatteli, että Peten tulos ei mitaille riitä. Ilta pimeni ja tulos piti. Kukaan ei enempää saanut. Erityisen ilahtuneita Simpeleellä ollaan siitä, että Petri ja moni muukin Imatran henkilö suunnisti halliimme tulosta tekemään ja sitä parantamaan. Sanoisinkin, että Petrin voitto oli työvoitto. Kiva, että semmoinenkin joskus palkitaan. Onnea! Tulokset finaalista löytyvät sivuiltamme. Seuraavaksi alkaa Esko Melartin Open 2, mutta viikko hengähdetään ennen sitä. Tervetuloa kokemaan silloinkin Simpeleen ihmeellinen keilailupyhättö! Kiitos kaikille Pakkaskaatoihin osallistuneille! 
9.2.2021

JYLHÄÄ, NIIN JYLHÄÄ! 

Simpeleen keilahallissa pelattiin kausikisa kakkosen finaali. Loppukilpailijat oli jaettu kahteen erään alkukilpailun pisteiden mukaisesti. Ensimmäisessä erässä hyvän loppukirin tehnyt Juho Jylhä otti kärkipaikan, mitä toisen erän hemmot lähtivät tavoittelemaan. Nihkeää oli tuloksen teko. Jarkko Jylhä kuitenkin erottui joukosta keilaten kilpailun ainoa puhtaan parituloksen. Muut eivät saaneet ensimmäisen erän voittaneen Juhon tulosta tehdyksi. Näin kirjoitettiin historiaa. Ensimmäinen veljesten kaksoisvoitto kausikilpailun historiassa Simpeleellä näki päivän valon. Kolmanneksi sinnitteli Löppönen vain niukasti kukistaen tulevaisuuden toivomme, Olli Rantalan. Tulokset löytyvät omasta osiosta. 


15.1.2021

JUUSO HUHTIRANTA 300

Imatran Slaikkareiden Juuso Huhtiranta täräytti kakkosradalla täydellisen sarjan kilpailun kuudenteen sarjaan. Samalla hän siirtyi Pakkaskaatojen kärkeen tuloksella 1419. Pakkaskaatoja on jäljellä vielä 4 viikkoa ja olosuhde näyttää sopivan vierailijoillekin mainiosti. Niinpä kaikki varaamaan kilpailuvuoroja, sillä paikkoja on rajoitetusti!

Onnea, Juuso! 


2.1.21

Hyvää ja kaatorikasta vuotta 2021 kaikille keilaajille ja keilaajamielisille! 

23.12.2020

JOULURAUHAA

Simpeleen keilahalli hiljenee joulun viettoon. Toivotamme kaikille sivujen seuraajille rauhaisaa joulua! Kiitoksia kaikille ahkerille keilaajille ja uutterille talkoolaisille! Kiitos hallinhoitaja Repalle, tälle upealle "limuneissön" persoonalle. Jatketaan keilailua ensi viikolla entistäkin tarmokkaammin! Uutta vuotta toivotellaan, kun on sen aika. 

3.12.2020

Pakkaskaadot alkaa maanantaina 7.12.2020.

Kilpailuerät ovat muuttuneet totutuista. Pyydämme keilaajia ottamaan vakavasti vallitsevan tilanteen, että saataisiin kisa vietyä kaikesta huolimatta maaliin saakka!

2.12.2020  TIEDOTE

Pahenevan Koronatilanteen takia muutamme kilpailueriä 7.12.20 alkaen. Kilpailuerät ovat ma-pe klo 15 ja klo 18 sekä la-su klo 12 ja klo 15. Tietenkin jos sama porukka haluaa heittää kaksi erää, niin erät voi sopia ilman taukoa heitettäväksi. Lisäksi hallissa noudatetaan maksimi henkilömäärää. Hallissa ei saa olla samanaikaisesti yli kymmentä henkilöä! Maskien käyttöön katsomossa vahva suositus!

2.12.20 Jouko Jylhä puolusti Snaken mainetta Kaakonkulman kierroksen finaalissa! 

Snaken Jouko Jylhä edusti itseään ja seuraansa sekä piskuista Simpeleen Keilaajia Punkaharjulla KKK:n finaalissa tiistaina 1.12.20. Joke taisteli itsensä finaalin alkukierroksella koko joukon toiseksi. Pudotuspeleissä hän sai vastaansa Kauko Seppäsen voittaneen Arto Makkosen. Siinä pelissä ei sääliä tunnettu, kun Joke marssi lopulliseen finaaliin heittämällä koko illan parhaimman sarjan. Koko päivänä ei edes aamupäivän eläkeläismummotkaan olleet pystyneet moista sarjaa heittämään. Finaalissa vastaan asteli, aina vaarallinen, Matti Nokelainen. Vaarallinen oli Matti jälleen ja veikin voiton loppuottelussa. Hienosti Joke kantoi Simpeleen mainetta ja hänelle toivotetaan onnea hienosta iltapuhteesta! Meidän käärmeennahkan väristen lasien läpi katsottuna Joke oli illan paras! 


2.12.2020 Jussi-Pekka Torikan ennenaikainen joulu!

Kinkku-Cup keilattu! Voiton vei Jussi-Pekka Torikka. J-P on palannut polvileikkauksen jälkeen keilaradoille murhaavan tehokkaasti. Upeita tuloksia heitellyt uuden polvensa kanssa. Hallilla yleisesti kyselläänkin, mistä tuommoisia polvia saa, että alkaisi omakin heitto kulkemaan. Kinkku-Cupin toisen sijan nappasi hienosti koko illan hallin uusia keiloja kaadellut Jari Joronen. Finaalissa tuli seinä vastaan ja yleisö ihmettelikin tilannetta. Suurimmaksi kysymykseksi muodostuikin, että miksi joulun punainen pallo ei saanut mahdollisuutta. Jarin ja punaisen pallon välillä on selvästi jotain skismaa. Asiaa selvitellään ja ammattiapua käytetään tarvittaessa. Välierissä taipuivat Mauri Hyrkäs ja Hannu Anttonen. Voidaankin sanoa, että ilta oli "keskiviikkotiimin"! Arvonnassa onnetar suosi Harri Tiaista. Kilpailuun osallistui valitettavan vähän keilaajia, ainoastaan 9 sekä yksi henkilö halusi maksaa keilaamatta. Kiitos kaikille!


2.12.2020  Ruskakaadot Kauko Seppäselle

Purilaiden Kauko Seppänen vei niukasti Ruskakaadot 29.11.20 käydyssä finaalissa. Ainoastaan yhdellä pisteellä hänelle taipui Puken Arto Kosonen. Kolmannen sijan otti Kimmo Ihalainen. Hänen tulokseen sisältyi 300:n sarja. Simpeleen omat pojat olivat jäännössijoilla! Alkukilpailuun osallistui mukavasti keilaajia. Kiitos täytyy antaa kaikille osallistujille, mutta erityiskiitoksen ja kumarruksen ansaitsevat Imatran keilahallilta saapuneet keilaajat. Heitä kävi monta erällistä pelaamassa. Olemme kiitollisia heille ja näin ollen onkin meidän velvollisuutemme käydä myös heidän hallissaan keilaamassa! Toivotaan, että tämä pirullinen tauti ei tekisi siitä lähitulevaisuudessa mahdotonta. 29.11.2020 Kimmo Ihalainen 300 radalla 1! 


29.11.20  Ruskakaadot finaalin tulokset


26.11.2020   Lähellä oli!


20.11.2020 UUDET SIVUT OTETTU KÄYTTÖÖN

Uudet sivut on juuri otettu käyttöön pikaisesti, jotta voimme paremmin palvella tulosten ilmoituksissa. Tulokset löytyvät tulokset-sivulta

HUOM: Sivut ovat vielä hieman rakenteilla ja niillä on vielä puutteita. Täydennämme sivuja kuitenkin koko ajan.